Π.Χρηστίδης: Δεν υπάρχει συγκυβέρνηση όταν ευθέως μια σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ βγαίνουν και αμφιβάλλουν για τον συγκυβερνήτη Π.Καμμένο

Aθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2018

Σημεία Τοποθέτησης Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στο Θέμα Rαdio 104.6 και στους δημοσιογράφους Ν.Φελέκη και Μ.Κούτρα.

Δεν υπάρχει συγκυβέρνηση όταν ευθέως μία σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ βγαίνουν και αμφιβάλλουν για τον συγκυβερνήτη Π. Καμμένο.

Δεν υπάρχει συγκυβέρνηση όταν ευθέως μία σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με κορυφαίο τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ πριν από 10 μέρες, βγαίνουν και αμφιβάλλουν για τον συγκυβερνήτη Π. Καμμένο, όταν βγαίνει «φάτσα-φόρα» ο κ. Τσίπρας από τις Ηνωμένες Πολιτείες και λέει ότι δεν τον ενδιαφέρει τι θα κάνει επί της ουσίας ο κ. Καμμένος, γιατί εκείνος ενδεχομένως να βρει κι άλλο τρόπο, πώς στέκεται αυτή η κυβέρνηση και παίρνει αποφάσεις για το σήμερα και το αύριο;

Αυτό είναι κάτι που το βλέπουμε και στην καθημερινή πολιτική δράση της κυβέρνησης. Λέει για παράδειγμα η κ. Παπακώστα ότι θα αλλάξουν το Νόμο Παρασκευόπουλου ενώ η κ. Γεροβασίλη λέει ότι είναι υπέροχος αυτός ο νόμος, πώς να πάνε οι αστυνομικοί να κάνουν τη δουλειά τους μετά;

Θα πρέπει να σκεφτεί ο καθένας εάν θα πρέπει να πάει με τους Πολάκηδες ή με αυτούς που έκαναν τη «διαύγεια».

Υπάρχουν πάρα πολλοί στην Ευρώπη που δεν γνωρίζουν τί εστί Πάνος Καμμένος. Δε γνωρίζουν τις δηλώσεις του για τους μετανάστες, δεν γνωρίζουν τις δηλώσεις του  κι αυτές του κόμματός του που ήταν αντισημιτικές και, φυσικά, μία σειρά καθημερινών δράσεων. Δεν ξέρουν στην Ευρώπη ότι ο κ. Καμμένος έβγαινε κι έλεγε «λιντσάρετε τον Πάχτα». Πλέον τώρα αναγνωρίζουν ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά και το αναγνωρίζουν κι από την στρατηγική που έχει ο κ. Τσίπρας. Και, φυσικά, από το γεγονός ότι η εικόνα της Ελλάδας προς τα έξω, με δημοσιογράφους να συλλαμβάνονται μέρα-μεσημέρι, με Υπουργούς να έχουν μία στρατηγική η οποία δε βοηθάει τη χώρα να βγει από την κρίση, είναι κάτι το οποίο προβληματίζει και τους εταίρους.

Θα πρέπει ο καθένας μας να αναλογιστεί τί έχει κάνει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το Κίνημα Αλλαγής τα τελευταία χρόνια και τί κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει να σκεφτεί εάν θα πρέπει να πάει με τους Πολάκηδες ή με αυτούς που έκαναν τη «διαύγεια». Εάν πρέπει να πάει με τους Παπαδημούληδες, οι οποίοι κυνηγάνε τον Γεωργίου ή αυτόν που έβαλε τη φωτιά, δηλαδή την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Οι Έλληνες πολίτες αντιλαμβάνονται τι γίνεται γύρω τους. Σε αυτό, λοιπόν, ακριβώς το ζήτημα ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει, πραγματικός κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι ο Παύλος Πολάκης, αυτός βγαίνει και χύνει το δηλητήριο στις φλέβες του ελληνικού λαού, όποτε η κυβέρνηση το έχει ανάγκη, για να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις δηλώσεις ότι οι νεκροί θόλωσαν την εικόνα μίας πετυχημένης κυβέρνησης; Ή ποιος μπορεί να ξεχάσει τα όσα έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα;

Ποιος μπορεί να μη βλέπει το «παιδί» των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που είναι η Μόρια κι η κατάσταση στα νησιά, μίας ανθρωπιστικής κρίσης στην οποία οι γυναίκες φοβούνται να πάνε στην τουαλέτα; Αυτό, λοιπόν, έχει υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και δε σχετίζεται με τίποτα που έχει να κάνει με το παρελθόν. Αυτοί είναι οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ζητάμε ισχυρή εντολή ανατροπής μίας κατάστασης που διευρύνει τη μιζέρια

Είμαστε απέναντι στην κυβέρνηση που κάνει αυτά τα οποία κάνει κι είμαστε απέναντι και στη Νέα Δημοκρατία η οποία θεωρεί ότι οι ανισότητες είναι φυσικό φαινόμενο. Απέναντι στη Ν.Δ που έχει πάθει αμνησία για την περίοδο 2004-2009, απέναντι στη Ν.Δ που δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της απέναντι στους πολίτες. Το λέμε αυτό, διότι ιδεολογικά, πολιτικά και στρατηγικά μας χωρίζει μεγάλη απόσταση από αυτά τα οποία είπε ο κ. Μητσοτάκης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Και τα οποία είναι πολύ πιο κοντά σε αυτά τα οποία περιέγραφε ο κ. Τσίπρας. Ακούσαμε να λέει πράγματα τα οποία δεν έχουν σχέση με την κοινωνική πραγματικότητα της χώρας. Εμείς στη δική μας πρόταση, σε αυτήν που κατέθεσε κι η Φώφη Γεννηματά, αλλά κι αυτή την οποία εμείς επεξεργαζόμαστε καθημερινά, λέμε ότι πρέπει να χαράξουμε έναν άλλο δρόμο κι ο δρόμος αυτός είναι σαφής. Πρώτα από όλα να πούμε την αλήθεια και για το παρελθόν αλλά και για το τί έχουμε μπροστά μας. Έχουμε δυσκολίες μπροστά μας. Δεν συμφωνούμε ούτε με τον έναν ούτε με τον άλλον.

Εμείς θα περιμένουμε τους Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν, ζητάμε ισχυρή εντολή ανατροπής μίας κατάστασης η οποία διευρύνει τη μιζέρια. Δεν μπορεί άλλο η χώρα να ζει ως ένα ζόμπι με τις πολιτικές του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου. Αυτό το οποίο χρειαζόμαστε είναι μία νέα σελίδα.