Οι ανάπηροι δεν μπορούν να περιμένουν

Αθήνα, 7 Δεκεμβρίου 2018

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου Υπεύθυνου ΚΤΕ  Οικονομικών. 

Με Τροπολογία που καταθέσαμε στο νομοσχέδιο των Υπουργιών Εργασίας και Οικονομικών κατά την επεξεργασία του σήμερα στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, τεκμηριώσαμε γιατί είναι πολύ σημαντικό να απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ, όπως προβλέπεται για τις ιατρικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες, όλα τα τεχνικά βοηθήματα που διευκολύνουν την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία όρασης σε θέματα εκπαίδευσης και υγείας, καθώς και στα βασικά εργαλεία διαβίωσης των βαριά κινητικά αναπήρων όπως αναπηρικά αμαξίδια (χειροκίνητα και ηλεκτρικά), μαξιλάρια κατακλίσεων, προσθετικά μέλη, νάρθηκες, ανυψωτικά μηχανήματα και γενικότερα βοηθήματα για τη διευκόλυνση της ζωής και της κίνησης των βαριά κινητικά αναπήρων.

Η αόριστη απάντηση της αρμόδιας Υπουργού κυρίας Παπανάτσιου, αλλά και η σιωπή των Βουλευτών της πλειοψηφίας εγείρει πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο που η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα αιτήματα των Α.μεΑ. και για την πρόθεσή της να προχωρήσει στις απαραίτητες λύσεις.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αποδεχθεί την Τροπολογία μας, ώστε  να υπάρξει ουσιαστική οικονομική ελάφρυνση. και διευκόλυνση της καθημερινότητας των Α.μεΑ. που αποτελούν, δυστυχώς, τα μεγαλύτερα θύματα της κρίσης, χάριν των οποίων η ευαισθησία που δηλώνεται κάθε φορά δεν πρέπει να μένει στα λόγια, αλλά να μετουσιώνεται σε πράξη.