Επίσκεψη κλιμακίου του Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής στην Αχαΐα

Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2018

Δελτίο Τομέα Υγείας Κινήματος Αλλαγής

Στα πλαίσια της ανοιχτής δράσης για την Υγεία, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αχαΐα, περιοδεία  Κλιμακίου  του Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής με τους Θεόδωρο Παπαθεοδώρου Βουλευτή Αχαΐας , Κώστα Μπαργιώτα Βουλευτή Λάρισας και Υπεύθυνο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την Υγεία, Σωτήρη Ζώτο Αναπληρωτή Γραμματέα του Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργο Αθανασόπουλο Γραμματέα Νομ. Επιτροπής Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτη Γκούμα τ. Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών και μελών του Τομέα Υγεία στο Νομό Αχαΐας. Το κλιμάκιο επισκέφθηκε τα Νοσοκομεία και είχε συναντήσεις με τους Συλλόγους Εργαζομένων στο Νοσοκομείο του Αιγίου, Συνάντηση με το Σύλλογο την Διοικήτρια και τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας  στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Συνάντηση με τον Σύλλογο και τους Εκπροσώπους των Ιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» και επίσκεψη στην Διοίκηση και τα στελέχη της Διεύθυνσης,  στο Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών.

Υπήρξε ουσιαστικός διάλογος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία στο Νομό της Αχαΐας και εκφράστηκε η βούληση μας να υπάρξουν Κοινοβουλευτικές Πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των προβλημάτων και την εξεύρεση λύσεων. Κοινή συνισταμένη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία,  η μεγάλη έλλειψη ιατρικού προσωπικού και η σοβαρή υποχρηματοδότηση  των νοσοκομείων, μαζί με την αδυναμία συντήρησης υποδομών  και εξοπλισμού. Πέρα αυτών αναδείχθηκε η έλλειψη Διοίκησης  που αντιμετωπίζει το  Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών που γίνεται αποδέχτης περιστατικών από όλη τη Δυτική Ελλάδα, γεγονός που επιτείνει τα προβλήματα.. Όσον αφορά το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» εκτός από τη  σοβαρή δυσλειτουργία που δημιουργεί  η απουσία  συνεργασίας  της διοίκησης με τους φορείς, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η σύγχυση και ο ασαφής  προσανατολισμός  του νοσοκομείου λόγω της μη ύπαρξης Οργανισμού και την παραμονή ως ασυλλειτουργούντος του Νοσοκομείο Θώρακος, το οποίο παραμένει ως αυτόνομη δομή εντός του νοσοκομείου, μόνο και μόνο για να συντηρείται μια  θέση  υποδιοικητή, χωρίς να εξυπηρετείται καμία υπαρκτή ανάγκη. Ιδιαιτέρως σοβαρά επίσης είναι τα προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας τόσο στους ενήλικες όσο και στους Εφήβους.

Ευχαριστούμε τους Εργαζόμενους για την θερμή υποδοχή. Ο Τομέας Υγείας του Κινήματος  Αλλαγής θα συνεχίσει  την ανοιχτή του δράση για την Αναγέννηση του ΕΣΥ, αναδεικνύοντας τα προβλήματα και προτείνοντας  λύσεις για πολιτικές υπηρεσίες υγεία για όλους τους πολίτες. Υπερασπιζόμαστε τις κατακτήσεις και έχουμε σταθερά το βλέμμα στο μέλλον, με προτάσεις και σχέδιο  για την έξοδο της χώρας και των Ελλήνων από την κρίση.